0 Vare - DKK 0,00
0
  • No products in the cart.

Kend skattereglerne for firmajulegaver

Kend skattereglerne for firmajulegaver

Kend skattereglerne for firmajulegaver

I en tid hvor den økonomiske krise stadigvæk kan mærkes, bør arbejdsgiverne have fokus på medarbejdertriveslen. Virksomheden ønsker muligvis at belønne deres medarbejdere for deres indsats, give dem en firmajulejulegave eller andre firmagaver. Men hvor meget kan man tillade sig, at give sine medarbejdere for i firmajulegavegave, uden at det giver et skattesmæk til  medarbejderen. Du kan Læse reglerne for køb af firmajulegaver her.

Selvom vi blot lige netop har taget hul på 2. del af budget året, så ved vi alle at julestressen allerede lurer om hjørnet.

Det gælder om at være forberedt og være på forkant med gaveræset og ikke mindst den gældende lov indenfor området.

Man kan naturligvis påstå, at det er trist at der skal være begrænsninger på hvor meget du kan tillade dig at kræse om dine medarbejder, når det kommer til firmajulegaver. Ikke desto mindre er det en god ide, at sætte sig ind i reglementet inden, at du som ’den glade giver’ overvejer hvilke firmajulegaver dine medarbejdere skal glædes med i år.

Hvad siger reglementet om firmajulegaver?
Tendensen var klar. Efter krisen ramte fik virksomhederne øjnene op for vigtigheden af, at anerkede sine hårdtarbejdende medarbejder i form af årets firmajulegave. Denne tendens blev imødekommet af en lempelse af lovgivningen i 2011 indenfor personalegoder i form af firmajulegaver.

Så den opmærksomme arbejdsgiver, vil nok allerede vide, at fra 2011 har medarbejderne kunne glæde sig over firmajulegavergaver til en højere værdi, nemlig en samlet værdi på 1000,00 kr. om året, skattefrit. (regler ændret i 2015.) Læs de nyste regler for køb af firmajulegaver her.

Arbejdsgiveren skal indberette beløbet som løn og kan trække hele udgiften fra som en driftsomkostning.

En uhensigtsmæssig firmajulegave
Som en i et professionelt foretagende er det vigtigt, at du sætter dig ind i reglementet, så du ikke uhensigtsmæssigt giver dine medarbejdere et skattesmæk eller en administrativ byrde i form at indberetning af de modtagne firmajulegaver til SKAT.

Overskrides grænsen for firmajulegaver på 1000 kr. i løbet af året, er det medarbejderne selv der skal indberette beløbet til SKAT.

I tilfælde heraf, skal værdien af firmajulegaven gaven noteres på årsopgørelsen, under løn indkomsten.

Firmajulegaver og beløbsgrænser
I det store hele må virksomheden glæde deres medarbejdere med firmajulegaver til en samlet værdi på 1000 kr. årligt, skattefrit. (regler ændret i 2015.) Læs de nyste regler for køb af firmajulegaver her.

Firmajulegaver er skattefrie så længe at de holder sig indenfor beløbsgrænsen på max. 800kr. Dog med undtagelse, hvis vi taler om kontanter eller et gavekort, der kan ligestilles med kontanter.

Det betyder, at hvis firmajulegaven har en værdi på 700 kr. og andre firmagaver det pågældende har en samlet værdi på 400 kr., skal medarbejderen betale skat af de 400 kr.

Er firmajulegaven mellem 700 kr. og 1.000 kr. værd, og den samlede værdi det pågældende år overstiger 1.000 kr., skal medarbejderen betale skat af hele beløbet.

Konklusion; planlæg dine firmajulegaver, således at du stadigvæk kan glæde dine ansatte. FirmagaveXperten har tjek på den gældende lov – Her kan du hente inspiration og vejledning til dine firmajulegaver.


Andre blogindlæg

[shortmenu menu=”Blog menu” enhance=”true” arrow=”true” is_responsive=”true” ]

Related Posts

Enter your keyword